Kárpátinfo hetilap


| 2021. 11. 27. – 17:07 | Kárpátalja |
A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében november 13-án 21 gyerek és 5 felnőtt látogatott el a Nagyszőlősi  Szelíd Lovasközpontba.

Hirdetés

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében november 13-án 21 gyerek és 5 felnőtt látogatott el a Nagyszőlősi  Szelíd Lovasközpontba. A lovak és a központ vezetői már felkészülve várták csapatunkat.

Rövid körbevezetés után a gyerekek lecsutakolták a lovakat, a gyakorlatban is megtapasztalták a közelségüket, tapintásukat. Margitics Erik, a Szelíd Lovasközpont vezetője sokat mesélt nekik a lovak világáról. A lovak megtisztítása után a gyerekeknek lehetőségük volt arra, hogy vezetett lovon üljenek, majd megtanulták, hogyan kell irányítani a lovat, hogyan kell helyesen tartani a gyeplőt, és hogy mik az alapvető lovaglási szabályok. Hogy még érdekesebb legyen a lovaglás, a gyerekek fordított háttal és hason fekve is kipróbálhatták a lovaglást. A visszatérő lovastáborozók bemutatták, mit tanultak az 5 napos tábor alatt.

Rövid uzsonnaszünetet követően a résztvevők a lovassport program edzését, bemutatóját tekinthették meg. A bemutató során a fiatalok lépegettek, ügettek és vágtattak a lovakkal. Az ügyesebbek egy-egy akadályugrást is bemutattak.

A nap végén mindenki kérdéseket tehetett fel Eriknek. Volt is azokból bőven. Mit jelent, ha a ló hátra hajlítja a fülét?

Milyen testrészeivel kommunikál a ló? Hány szíve van egy lónak?  Mire kell odafigyelni a közelében? Hogyan közelítsünk meg egy lovat? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre  kaphattak választ a résztvevők.

A búcsút követően kis csapatunk sok-sok élménnyel gazdagodva indult haza.

Köszönet a program  megvalósulásáért a Szelíd Lovasközpont vezetőinek, a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Pisták Enikő

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 47. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés