HáziPatika.com

| 2021. 11. 28. – 16:08 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Néhány kilogrammnyi súlyfeleslegtől egy kevés változtatással és néhány új szokás felvételével még akkor is megszabadulhatunk, ha folyamatos időhiányban vagyunk. Az alábbiak betartásával már akár egy hónap után is látható eredményt érhetünk el.

Konzerv helyett fagyasztott

A konzerv zöldségekben és gyümölcsökben gyakran nagyon sok a só, a hozzáadott cukor és a mesterséges összetevő, viszont kevés a vitamin. Ezzel szemben a mélyhűtött zöldségek vitamintartalmának nagy része megmarad, ráadásul nem tartalmaznak hozzáadott anyagokat sem - írja a Házipatika.com.

Magok és aszalt gyümölcsök

Ha valami édesre vágyunk, ne nyúljunk a csokik, kekszek és sütemények után. Legyen mindig kéznél egy kevés olajos mag és aszalt gyümölcs. Ezekben valamivel kevesebb a kalória, egyben több a tápanyag. Viszont ezeket is mértékkel kell fogyasztani, hiszen nagyobb mennyiségben ugyanúgy hizlalnak.

Felejtsük el a liftet

A munkahelyünkön és az otthonunkban a lift helyett mindig használjuk a lépcsőt. Havi szinten ez jelentős számú elégetett kalóriát jelenthet pluszban.

Tévé melletti sport

Nem kell lemondanunk a kedvenc sorozatunkról, de ahelyett, hogy a kanapén ülve, csipszet majszolva követnénk nyomon az eseményeket, inkább mozogjunk közben valamit. Hulahoppkarikázzunk, szobabiciklizzünk vagy egyszerűen csak járjunk helyben legalább fél órát - hosszabb távon ez is rengeteg pluszban elégetett kalóriát jelent.

Kávézzunk okosan

Ha a kávénkat zsíros tej vagy tejszín és cukor helyett sovány tejjel és édesítőszerrel isszuk, akkor is sok kalóriát spórolhatunk. A legjobbat azonban akkor tesszük a szervezetünknek, ha megpróbáljuk a kávénkat feketén fogyasztani.

Edzőtermi találkozók

Hetente egyszer a kávézás, sütizés helyett érdemes a baráti találkozókat az edzőterembe szervezni. Így a társasági élet sem megy a sport rovására, egyben időt is spórolhatunk magunknak.

Használjuk az aromaterápiát

Az alma, a körte, a banán és a citrusfélék illata segíthet elnyomni az éhséget, illetve az édesség utáni vágyat. Ha úgy érezzük, hogy nassolnánk valamit, próbálkozzunk először az előbbi illatok bevetésével.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés