Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 29. – 08:30 | Ukrajna |
Kuleba kifejtette, a Nyugat támogatása a Kreml agressziójának megfékezésére szolgáló stratégia. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán hatóságok több európai állammal kötöttek megállapodást katonai felszerelések szállításáról - nyilatkozta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Die Zeit című német lapnak adott, november 27-én, szombaton megjelent interjúban.

"Nagyon aktív eszmecserét folytatunk különböző partnerekkel, akik készek katonai felszereléseket és fegyvereket eladni nekünk,

hogy jobban megvédhessük magunkat" - mondta Kuleba, akit a Korrespondent.net idéz.

Hozzátette, hogy kétoldalú együttműködési megállapodásokat kötöttek néhány uniós országgal a katonai felszerelések kereskedelméről. 

A külügyminiszter egyúttal arról biztosította beszélgetőpartnerét, hogy az ukrán hadsereg megerősítése semmiképpen sem növeli az Oroszországgal fennálló konfliktust, de a Nyugat támogatása szerinte a Kreml agressziójának megfékezésére szolgáló stratégia.

"Ez egy három részből álló megfékezési stratégia.

Az első egy egyértelmű politikai jelzés, amely már elhangzott. A második a szankciók vagy más korlátozó intézkedések sorozata. Moszkva tudja, hogy a Nyugat szankciókat készít. És kétszer is meggondolja, mielőtt megfizeti ezt az árat. A harmadik elem a katonai támogatás" – sorolta Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Ukrajna EU- és NATO-belépésének fő akadálya az egyes oroszbarát tagországok ódzkodása. Kuleba kijelentette, Ukrajna az európai és euroatlanti közösség természetes része.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.