Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 29. – 13:33 | Kárpátalja |
A három külföldi illegálisan akart bejutni Szlovákiába. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

November 29-én hajnalban a Csapi Határőrség Újkemencei osztagának katonái három külföldit vettek észre, akik illegálisan akartak bejutni Szlovákiába.

A határőröket a riasztórendszer értesítette az ismeretlenek megjelenéséről az államhatár közelében.

Azonnal egy reagálócsoportot küldtek a területre.

A járőrözés során a határőrök az Ungvári járásbeli Unghuta község melletti erdőben két, a határ felé tartó férfit találtak. Őrizetbe vették őket, és folytatták a terület átvizsgálását.

Ezt követően a katonáknak sikerült letartóztatni egy másik férfit is, aki a fák között próbált elbújni a fegyveresek elől, azonban a határőrök szolgálati kutyája megtalálta.

Mindhárom török ​​állampolgár útlevelével rendelkezett, és elismerték, hogy Szlovákiába, majd Nyugat-Európába akartak utazni.

Az ügyben illegális határátlépési kísérlet miatt jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy illegálisan akarta átlépni az államhatárt Mezőkaszonynál egy indiai fiatal. A fiatal egy webszolgáltatás segítségével kidolgozott útvonalon tervezett eljutni a szomszédos Magyarországra.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés