Politika | 2021. 11. 29. – 13:40 |
Oroszország óriási veszteségeket fog szenvedni az Ukrajna elleni közvetlen agresszió esetén, mivel az ukrán csapatok most sokkal erősebbek, mint 2014-ben - jelentette Anka Feldhusen. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország óriási veszteségeket fog szenvedni az Ukrajna elleni közvetlen agresszió esetén, mivel az ukrán csapatok most sokkal erősebbek, mint 2014-ben - jelentette Anka Feldhusen ukrajnai német nagykövet.

Megjegyezte, hogy a helyzet esetleges súlyosbodásával kapcsolatban már idén áprilisban voltak félelmek, de nem történt semmi

- írja a Fakty.com.

"Azt sem tudom megmondani, hogy Oroszországnak vannak-e ilyen szándékai. De az ukrán csapatok ma sokkal erősebbek, mint 2014-ben. Oroszország óriási veszteségeket szenvedett volna, ha megtámadja Ukrajnát. Az Orosz Föderáció azt akarja, hogy sokat gondoljunk rájuk, energiát, időt pazaroljunk arra a kérdésre, hogy történik-e valami" – magyarázta.

Anka Feldhusen hangsúlyozta, hogy Ukrajna és partnerei már azon gondolkodnak,

hogyan kerüljék el az Orosz Föderáció újabb támadását, hiszen senki sem akar teljes körű háborút.

A nagykövet szerint most jó eredmény lenne a partnerek közötti egyetértés annak érdekében, hogy egyértelműen megmondják Oroszországnak, mi lesz a reakció a helyzet eszkalálódása esetén.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna fegyvereket vásárol európai országoktól. Kuleba kifejtette, a Nyugat támogatása a Kreml agressziójának megfékezésére szolgáló stratégia.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.