MTI

| 2021. 11. 29. – 13:30 | Kanada |
Kanadában két, Svájcban pedig egy embernél mutatták ki a koronavírus új, enyhe tüneteket okozó vírusmutációját, az omikront. Fotó: Internet

Hirdetés

Kanadában két, Svájcban pedig egy embernél mutatták ki a koronavírus új, enyhe tüneteket okozó vírusmutációját, az omikront. Mindannyian Afrikában jártak. 

A kanadai Ontario tartomány egészségügyi szervei vasárnap ismertették, hogy a koronavírus omikron mutációját eddig két olyan fertőzött szervezetében mutatták ki, aki nemrég jár Nigériában - írja az MTI.

A két érintett személy Ottawában él, őket elkülönítették, és jelenleg a hatóságok azt próbálják megállapítani, hogy kikkel érintkezhettek az utóbbi időben. 

Az SDA svájci hírügynökség szintén vasárnap este számolt be a szövetségi egészségügyi hatóságokra hivatkozva arról, hogy egy személy, aki egy hete tért vissza Dél-Afrikából, szintén az omikron variánssal fertőződhetett meg.

A végleges teszteredményt a napokban várják a génszekvencia-vizsgálat lezárultával.

Számos - elsősorban európai - ország függesztette fel a dél-afrikai országokból érkező légi járatokat. Pénteken az Egyesült Államok, Kanada, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek lezárták a határaikat az Afrikának ezen térségéből érkezők előtt. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Németországban is felbukkant a szupermutáns. Németországban is felbukkant az omikron variáns, az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikából indult változatát két ember szervezetében mutatták ki - jelentették be szombaton Münchenben. Címlapképünk illusztráció. 

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.