Közélet | 2021. 11. 29. – 08:00 |
Ukrajnában csaknem háromezer a felfüggesztett pedagógusok száma. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az oktatási intézmények dolgozóinak kötelező koronavírus elleni védőoltásáról szóló szabály bevezetése után a be nem oltott pedagógusokat felfüggesztik a munkából.

Jelenleg már csaknem háromezer a felfüggesztett pedagógusok száma

- írta Szerhij Skarlet ukrán oktatási és tudományos miniszter november 27-én a Telegram csatornáján, tudatja a Podrobnosti.ua.

"Sajnos vannak olyan pedagógusok, akiket felfüggesztettek a munkából. Az oktatási és tudományos osztályok tájékoztatása szerint ez az általános középfokú oktatási intézmények 2,8 ezer pedagógusát jelenti" - írta a miniszter.

A legtöbb tanári elbocsátást Rivne és Kijev megyékben jegyezték fel: ez 384, illetve 281 fő.

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium vezetője reményét fejezte ki, hogy "a közeljövőben" Ukrajna-szerte az iskolák újra visszatérhetnek a szokásos oktatási folyamathoz".

Skarlet ugyanakkor hozzátette, hogy ez "mindnyájunktól és a járványellenes intézkedésekhez való lelkiismeretes hozzáállásunktól függ".

Jelenleg Ukrajnában 1,2 ezer iskola távoktatásban működik a vörös zónában dolgozók 100%-os beoltottsági arányának hiánya miatt.

A november 22-i adatok szerint 1,7 ezer iskolában van távoktatás.

A miniszter arról tájékoztatott, hogy a pedagógusok túlnyomó többsége már beoltatta magát. Tehát most az oktatási intézmények alkalmazottainak 96,5%-ának egy adag oltása van, ebből 86,4%-a, azaz több mint 563 ezer ember átesett a teljes oltási cikluson.

A alábbi megyékben ennyien vették fel mind a két oltást:

  • Luhanszk megye - 94,3%;
  • Szumi megye - 93,9%
  • Donyeck megye - 93,8%;
  • Cserkaszi megye - 93,7%;
  • Harkiv megye - 93,5%.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában több mint ötven gyermek halt bele a betegségbe a járvány kitörése óta. Ukrajnában a koronavírus-járvány kitörése óta több mint 150 ezer gyermek kapta el a vírust, és több mint ötvenen haltak bele a betegség szövődményeibe. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.