HáziPatika.com

| 2021. 11. 03. – 15:55 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem mindegy, hogy milyen a környezet, amelyben a napjainkat töltjük.

A depressziósok állapotán igazoltan javítani képes, ha sok időt töltenek a természetben. Erre azonban nem mindig van lehetőség - azt viszont megtehetjük, hogy minél több növényt, cserepes virágot veszünk a lakásba. Nemcsak látványuk megnyugtató, de tisztábbá teszik a levegőt, és olyan anyagokat bocsátanak ki, amelyektől alacsonyabb lesz a stressz-szintünk - írja a Házipatika.com.

Szerezzünk be egy fénydobozt!

A természetes fénnyel érintkezés mindenkinek nagyon fontos, de a depressziósoknak különösen. Főleg, akikre a kedélybetegség szezonálisan, az őszi és a téli hónapokban tör rá. Nekik nagyon jót tehet, ha beszereznek egy lakberendezési boltokban, elektronikai áruházakban kapható lightboxot, vagyis fénydobozt, amely a napéhoz hasonló fény bocsát ki, de káros UV-sugárzás nélkül. Napi fél órát érdemes eltölteni előtte.

Színterápia

A meleg színek boldogságot és optimizmust sugároznak, ezért érdemes lehet legalább néhány falat a piros vagy a narancs árnyalataira festeni a lakásban. Szintén jó ötlet ilyen színű kárpitokat, függönyöket, szőnyegeket beszerezni. A depressziósoknak érdemes minél több színt vinniük az életterükbe, és kerülni a kizárólag monokróm, szürkés, barnás, illetve fehér színvilágot.

Tartsuk szem előtt a kellemes emlékeket!

Minden fotó, festmény, könyv, képeslap, hűtőmágnes jó, ha szem előtt van, keretben a falon, a polcon, az íróasztalon. Banálisan hangzik, de rengeteget segít, ha minél több olyan tárggyal vesszük körül magunkat, amelyre ha ránézünk, szép dolgok, kellemes emlékek jutnak eszünkbe.  Amelyektől negatív gondolataink támadnak, mindenképpen dobjuk ki, vagy legalább  pakoljuk olyan helyre, ahol nem látjuk mindennap.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.