Karpat.in.ua
| 2021. 11. 30. – 15:30 | Ukrajna |
Tervben van az emberek Kijevbe szállítása szerdán, december 1-jén, és a megyékben napi ezer hrivnyát kínálnak fejenként. Fotó: Internet

Hirdetés

Tervben van az emberek Kijevbe szállítása szerdán, december 1-jén, és a megyékben napi ezer hrivnyát kínálnak fejenként az embereknek az államcsínyben való részvételért – jelentette ki Olekszandr Kornyijenko a Legfelső Tanács első elnökhelyettese keddi parlamenti sajtótájékoztatóján, adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint újságírói kérdésre válaszolva, hogy kell-e államcsínyre készülni december 1-jén, Kornyijenko elmondta: „azt tanácsolnám, hogy aki Kijevbe készül, induljon korábban,

mert az államcsínnyel kapcsolatban egyszerűen lezárják a Kijevbe vezető utakat. Van ilyen terv.”

Igaz – folytatta –, amikor a régiókban napi ezer hrivnyáért toborozzák az embereket, aligha lehet valamiféle államcsínyről beszélni. „Ha az emberek önként nem akarnak az államcsínyben részt venni, az a puccsisták baja, jóllehet most rossz az időjárás és azért kell napi ezer hrivnyáért ösztönözni a részvételre” – tette hozzá.

Az első házelnökhelyettes jelezte,

hogy a puccsban való részvételért ajánlott nap ezer hrivnyáról a rendvédelmi szervektől értesült.

Ugyanakkor nem tudott válaszolni az újságíróknak a kérdésre, hogy ki kínálja az ezer hrivnyát, az ellenzék vagy az oligarchák, és azzal tért ki a válasz elől, hogy „különféle híresztelések” terjednek.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint Ahmetov részvételével államcsínyre készülnek Ukrajnában. A hatóságok információt kaptak arról, hogy állítólag Rinat Ahmetov üzletemberrel puccsot készítenek elő Ukrajnában - emelte ki Volodimir Zelenszkij. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés