Karpat.in.ua
| 2021. 11. 30. – 07:31 | Ukrajna |
Kemény figyelmeztetést küldött Dmitro Jaros, a fegyveres erők főparancsnoki tanácsadója Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy ne korlátozza a sajtószabadságot Ukrajnában. Fotó: Internet

Hirdetés

Kemény figyelmeztetést küldött Dmitro Jaros, a fegyveres erők főparancsnoki tanácsadója, volt jobbszektoros vezér Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy ne korlátozza a sajtószabadságot Ukrajnában, és ne merjen a nemzeti érzelmű újságírókhoz nyúlni, mert az provokációnak fog minősülni – írta az Ukrajinszki Novini hírportál hétfőn Jaros Facebook-közlésére hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Mint a politikus bejegyzésében írta:

„nem vagyok demokrata, és a fő feladatomnak Ukrajna állami szuverenitásának, területi egységének a védelmét tekintem.

De szeretnék a hadsereg legfőbb parancsnokához (Zeleneszkijhez) és közvetlen beosztottaihoz fordulni: a szólásszabadság országunkban az egyik alapvető érték.” Hozzátette, „tilos az állam iránt elkötelezett újságírók üldözése. Janinára (Szokolova – vb.) és Jurijra (Butuszov – vb.) gondolok.”

Jaros felszólította, Zelenszkijt, hogy fogja vissza magát, mert az újságírók elleni lépések provokációnak minősülnek. „Ez nem a 112-es Csatorna, a NewsOne, a ZIK, a Nas, az Inter vagy egyéb kremli propaganda-szócső! Ezek ukrán újságírók! És, fiúk, itt kapufát lőttetek” – írta az elnöknek címezve.

Hozzáfűzte figyelmeztetésként: „jobb, ha visszafogjátok magatokat, mert baj lesz.

A lépéseitek provokációnak tűnnek Oroszország lehetséges támadása előtt. Ne tetézzétek a bajt!”

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna fegyvereket vásárol európai országoktól. Kuleba kifejtette, a Nyugat támogatása a Kreml agressziójának megfékezésére szolgáló stratégia. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés