Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 30. – 09:30 | Ukrajna |
Kuleba kijelentette, Ukrajna az európai és euroatlanti közösség természetes része. Fotó: Internet

Hirdetés

Kuleba: Ukrajna EU- és NATO-belépésének fő akadálya az egyes oroszbarát tagországok ódzkodása; Német nagykövet: Oroszország súlyos veszteségeket fog szenvedni, ha megtámadja Ukrajnát; Elhivatottság és lelkiismeret - Ötödik alkalommal adták át a Linner-díjat Beregszászon; Kuleba: Ukrajna fegyvereket vásárol európai országoktól; Ukrajnában négyhónapos kisfiú halt bele a fertőzés szövődményeibe. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 29-én.

Kuleba: Ukrajna EU- és NATO-belépésének fő akadálya az egyes oroszbarát tagországok ódzkodása

A legfőbb akadálya annak, hogy Ukrajnát felvegyék az Európai Unióba és a NATO-ba, az, hogy egyes tagországok az Oroszországhoz fűződő viszonyuk szemüvegén át tekintenek a kérdésre – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Die Zeit című német politikai hetilapnak.  A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője a hamburgi lapnak hangsúlyozta: csak idő kérdése, hogy Ukrajna EU- és NATO-tag legyen. Kuleba szerint a főakadály az, hogy egyes NATO- és EU-tagországok mostanáig az Oroszországhoz fűződő viszonyuk szemüvegén keresztül tekintenek Ukrajnára.

Német nagykövet: Oroszország súlyos veszteségeket fog szenvedni, ha megtámadja Ukrajnát

Oroszország óriási veszteségeket fog szenvedni az Ukrajna elleni közvetlen agresszió esetén, mivel az ukrán csapatok most sokkal erősebbek, mint 2014-ben - jelentette Anka Feldhusen ukrajnai német nagykövet. Megjegyezte, hogy a helyzet esetleges súlyosbodásával kapcsolatban már idén áprilisban voltak félelmek, de nem történt semmi.

Elhivatottság és lelkiismeret - Ötödik alkalommal adták át a Linner-díjat Beregszászon

A Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (BKÉSZ) 2017-ben alapította meg a Linner-díjat, mellyel a szakmájában igazán elismerésre méltó személyt jutalmaznak. Az ötödik díjátadóra november 27-én került sor a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban. Az idei évben a Linner-díj orvosi kategóriájában prof. dr. Szircsák Erzsébet gasztroentrológus, az Ungvári Nemzeti Egyetem Belgyógyászat Alapjai Tanszék tanszékvezetője vehette át a kitüntetést. Az orvosi díj mellett a tavalyi évtől kezdve – a család kérésére – az ápolói díj is átadásra kerül. Ennek a kategóriának idei díjazottja Gogola István tanár, pszichológus lett.

Kuleba: Ukrajna fegyvereket vásárol európai országoktól

Az ukrán hatóságok több európai állammal kötöttek megállapodást katonai felszerelések szállításáról - nyilatkozta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Die Zeit című német lapnak adott, november 27-én, szombaton megjelent interjúban. A külügyminiszter egyúttal arról biztosította beszélgetőpartnerét, hogy az ukrán hadsereg megerősítése semmiképpen sem növeli az Oroszországgal fennálló konfliktust, de a Nyugat támogatása szerinte a Kreml agressziójának megfékezésére szolgáló stratégia.

Ukrajnában négyhónapos kisfiú halt bele a fertőzés szövődményeibe

Az ukrán fővárosban négyhónapos kisfiú halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe - közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester hétfőn a Facebookon. A járvány eddigi áldozatai közül Ukrajnában a legfiatalabb egy 21 napos csecsemő volt, aki szeptember elején hunyt el. Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke pénteken hozta nyilvánosságra, hogy tavaly március óta több mint 150 ezer gyermek kapta el a vírust, és több mint ötvenen haltak bele a betegség szövődményeibe.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés