Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 30. – 17:00 | Ukrajna |
Ukrajnában a "feketegazdaság" szintje 2021 január-júniusában az előző év azonos időszakához képest nem változott. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a "feketegazdaság" szintje 2021 január-júniusában az előző év azonos időszakához képest nem változott, és a hivatalos bruttó hazai termék (GDP) 31 százalékát tette ki - derül ki az Ukrajna árnyékgazdaságának általános tendenciáiban 2021. január-júniusban című kiadványból.

A Gazdasági Minisztérium előzetes számításai szerint a "feketegazdaság" szintje 2021 január-júniusában 2020 azonos időszakához képest nem változott, és a hivatalos GDP 31 százalékát tette ki – áll a közleményben, melyet az Ukrinform.ua idéz.

A feketegazdaság változatlansága a Gazdasági Minisztérium szerint azt jelzi, hogy a vállalkozások alkalmazkodtak az állandó korlátok közepette végzett tevékenységekhez,

és új tevékenységi csatornákat alakítottak ki (amelyeket az árnyékgazdaság szintjének felmérésének meglévő módszerei fednek le).

Jelenleg az árnyékgazdaság magas szintjének fenntartásának fő oka a vállalkozások természetes vágya, hogy megakadályozzák az előre nem látható vagyonvesztést a koronavírus-válságban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy december 1-től 8,4 százalékkal emelkedik a pedagógusok fizetése. Az iskolákban 900-1300 hrivnyával emelkedik a pedagógusok fizetése.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés