Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 04. – 10:41 | Kárpátalja |
A férfi 200 hrivnyát és 1000 forintot ajánlott fel a határőröknek, ha beleegyeznek, hogy szemet hunynak a szükséges okmányok hiánya felett. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A Csapi Határőrség munkatársai november 3-án megakadályozták egy kiskorú ukrán állampolgár illegális határátlépését az egyik szülő beleegyezése nélkül.

A csapi (Druzsba) vasúti ellenőrző ponton a Munkács-Budapest vonat utasainak okmányainak ellenőrzése során a határőrök megállapították,

hogy a 15 éves fiú kilépéséhez az országból nem adták be az apa hozzájárulását.

A gyermeket kísérő férfi az apa közjegyző által hitelesített nyilatkozata helyett, amelyben hozzájárult a gyermek külföldre távozásához, a saját útlevelébe pénzt tett, s így adta oda a határőröknek.

200 hrivnyát és 1000 forintot ajánlott fel a határőröknek, ha beleegyeznek, hogy szemet hunynak a szükséges okmányok hiánya felett.

A határőrök visszautasították az ajánlatot, az esetről pedig értesítették a rendőrséget. Az illetékes hatóságok vizsgálják az eset körülményeit - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés