Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 04. – 09:00 | Kárpátalja |
A számítások szerint manapság több mint 700 ezer hrivnyába kerül egy-egy ravatalozó megépítése. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Babják Zoltán polgármester korábban már beszámolt arról a kezdeményezésről, hogy ravatalozókat építenének a  Beregszászi kistérség minden elöljárói körzetében.

Jelenleg egy ötéves programot dolgoznak ki a ravatalozók fokozatos létesítését célozva

- emelte ki közösségi oldalán a polgármester.

Megtudhattuk továbbá, hogy az elöljárókkal tartott értekezlet során megvitatásra kerültek az ehhez szükséges tervdokumentációk és költségkalkulációk összeállítása, a szakvéleményekkel és földterületekkel kapcsolatos kérdések részletei.

A számítások szerint manapság több mint 700 ezer hrivnyába kerül egy-egy ravatalozó megépítése - tájékoztatott városunk első embere. 

Emellett kiemelte, hogy eközben fontos szem előtt tartani azt, hogy a helyi lakosok, vagy a mecénások készek-e finanszírozni saját közösségeik projektjei költségének felét, mint például Gecsében. Azaz a városi tanács olyan sorrendben finanszírozza majd az építkezéseket, hogy hol áll rendelkezésre elegendő forrás a projekt realizálásának beindításához.

Emellett megvitatásra kerültek továbbá a civil szervezetek elöljárói körzetek területén való működésének jogi kérdései.

Babják Zoltán az értekezleten külön felhívta az elöljárók figyelmét annak fontosságára, hogy munkájuk során tartsák be a járványügyi előírásokat.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.