MTI

| 2021. 11. 04. – 18:00 | USA |
A baleset a westernfilm egyik jelenetének próbáján történt október 21-én. Fotó: Internet

Hirdetés

A Rust című film fegyvermesterének ügyvédje szerdán annak a véleményének adott hangot, hogy valaki szándékosan tett éles töltényt abba a fegyverbe, amellyel Baldwin véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt.

Jason Bowles az ABC televízió reggeli magazinműsorában elmondta, hogy védence, Hannah Gutierrez egy olyan dobozból vette ki a lőszert, amelyről azt hitte, hogy vaktöltényt tartalmaz, amellyel nem lehet tüzet nyitni - írja az MTI.

Közölte, lehetségesnek tartja, hogy valaki szándékosan helyezte a dobozba az éles töltényt, amely teljesen olyan, mint a vaktöltény.

„Attól tartunk, hogy az történhetett, hogy valakinek szándékában állt szabotálni ezt a jelenetet, szándékosan helyezve éles lőszert a vaktöltények dobozába” – fogalmazott Bowles.

„Nem mondjuk azt, hogy bárkinek szándékában állt volna emberölés tragédiáját előidézni, de valamit tenni akartak, hogy a jelenet forgatásakor egy biztonsággal kapcsolatos incidenst idézzenek elő. Úgy véljük, hogy ez történt” –  hangoztatta.

A baleset a westernfilm egyik jelenetének próbáján történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. Az éles töltény kioltotta az operatőr életét és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

Baldwinnak Dave Halls rendezőasszisztens azt mondta, hogy a fegyver vaktölténnyel van töltve.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy Gutierrez megvizsgálta a fegyvert, mielőtt átadta Hallsnak. A fegyvermester azt hitte, hogy hat vaktöltény van benne. Halls vitte a fegyvert a templomba, ahol Baldwin a jelenetet próbálta – tette hozzá.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés