Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 05. – 13:02 | Kárpátalja |
Mezőváriban egy 28 éves anya nem megfelelő körülmények között nevelte gyermekeit. Fotó: a Beregszászi Kerületi Rendőrség Facebook-bejegyzése

Hirdetés

November 3-án a Beregszászi Kerületi Rendőrséghez bejelentések érkeztek a helyi önkormányzatoktól, miszerint Mezővári község egyik családjában kisgyermekek nem megfelelő körülmények között és szülői gondoskodás nélkül élnek.

A rendőrök azonnal kimentek a megadott címre, és megtalálták a házban nem higiéniai körülmények között,

ételt és meleget nélkülöző gyerekeket.

Ezért a Beregszászi Kerületi Rendőrség fiatalkorúak prevenciós osztályának felügyelői a gyermekszolgálat munkatársaival közösen elvették az édesanyától az egy- és kétéves kisfiút.

Most a gyerekek a beregszászi gyermekkórházban vannak. Az orvosok megadták a kisfiúknak a szükséges segítséget és átfogó orvosi vizsgálatot végeztek.

A rendőrök továbbra is foglalkoznak a gyerekekkel, ugyanis meg látogatták őket az egészségügyi intézményben, ruhát, játékot, ételt vittek nekik.

Jelenleg a gyermekek 28 éves édesanyja ellen közigazgatási jegyzőkönyvet állítottak ki.

Három idősebb gyermekével kapcsolatban a szociális osztály munkatársai azon dolgoznak, hogy árvaházba helyezzék el őket.

A rendőrök arra kérik a térség lakosait: ha szemtanú vagy információval rendelkezik a nem megfelelő gyermekgondozásról, jelentsék az ilyen tényeket a rendőrségen - olvashatjuk a Beregszászi Kerületi Rendőrség Facebook-oldalán.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.