Hirado.hu
| 2021. 11. 05. – 13:30 |
Egy migráns ki akart pakolni egy templomot a németországi Nordhausenben, mert – mint azt mondta – nem tetszik neki a keresztény hit létezése. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy migráns ki akart pakolni egy templomot a németországi Nordhausenben, mert – mint azt mondta – nem tetszik neki a keresztény hit létezése. Az afgán migráns tévedésnek nevezet a keresztény hitet, és ezért kezdte el kirámolni a templomépületet – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Az elkövető afgán migráns 2015-ben, a nagy migrációs hullámmal érkezett Németországba.

Az eddigi tapasztalatok szerint az afgánok azok, akik a legkevésbé tudják elfogadni az őket körülvevő keresztény többségi társadalmat – mondta Noll Katalin, a közmédia berlini tudósítója.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pedig arról beszélt, hogy általában Németországban és Nyugaton az egyházak szerepe háttérbe szorul. Míg Németországban a vallás szerepe csökken, Közép-Európában nő.

A biztonságpolitikai szakértő közölte: jelenleg Európán belül Németországban van a legtöbb migráns, a második helyen Ausztria áll. Az afgán migránsokat pedig szinte lehetetlen integrálni. Nógrádi György szerint ez azért van,

mert az afgánok „egy olyan kultúrából jönnek, ahol a másság ismeretlen, ugyanis náluk keresztény kisebbség a valóságban nincs”.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.