MTI

| 2021. 11. 06. – 17:00 | USA |
A rendező igazi sztárgárdát hozott össze a készülő Oppenheimer-filmjéhez. Fotó: Internet

Hirdetés

Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel Christopher Nolan új életrajzi filmjében, amelyet az atombomba egyik atyjának tartott Robert Oppenheimerről forgat.

Nemrég érkezett a hír, hogy az Oscar-jelölt rendező az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet - írja az MTI.

A bejelentéssel együtt, a fizikust alakító színész kilétéről is lerántották a leplet, aki nem más, mint a Peaky Blindersből ismert Cillian Murphy.

Hozzá csatlakozott most Emily Blunt, aki a tudós feleségét alakítja majd.

A Variety cikke szerint még nem nyilvános, hogy Damon és Downey Jr., akik először szerepelnek együtt közös produkcióban, milyen szerepet kaptak.

Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

A forgatókönyv részleteit sem osztották meg a nyilvánossággal, de Nolan valószínűleg arra koncentrál majd, hogyan folyt a nukleáris fegyver kifejlesztése a Manhattan-terv tudósaival. Ezt támasztja alá, hogy a százmillió dolláros (31 milliárd forintos) költségvetésű filmet forgalmazó Universal Pictures olyan "epikus thrillerként" festette le a produkciót, amely feltárja a közönség előtt a paradoxont:

Oppenheimernek "kockáztatnia kellett, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmenthesse".

A rendező már többször dolgozott együtt Murphyvel: a 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet.

A filmsztárt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon, amikor is Emily Blunttal játszott együtt, így a két színésznek nem lesz szokatlan a közös munka. Bár nem tudni, hogy Emily Bluntnak és az újonnan beválogatott Matt Damonnal mennyi lesz a közös jelenete, de ők sem először játszanának együtt, korábban a Sorsügynökség című filmben alakították a főszereplőket.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.