MTI

| 2021. 11. 08. – 08:30 | Európai Unió |
A támadást robbanóanyaggal megrakott drónokkal követték el ismeretlenek vasárnap hajnalban. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Európai Unió és a NATO is elítélte az iraki miniszterelnök bagdadi rezidenciája elleni támadást, amelyet robbanóanyaggal megrakott drónokkal követtek el ismeretlenek vasárnap hajnalban.

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője közleményében leszögezte: mindenfajta erőszak elfogadhatatlan, és nem szabad megengedni, hogy a támadás aláássa az ország demokratikus folyamatát - írja az MTI.

Hangsúlyozta, hogy a nyugalom megőrzése, a visszafogottság és a párbeszéd folytatása elengedhetetlen a múlt hónapban tartott választások utáni időszakban.

A feleknek párbeszédet kell folytatniuk és párbeszédre törekedniük az ország előtt álló kihívások kezelésére, Irak és népe érdekében.

A főképviselő hangsúlyozta, a támadás elkövetőit felelősségre kell vonni, és hozzátette: az EU továbbra is támogatja az iraki népet a béke, a stabilitás és a jólét felé vezető úton.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Twitteren közzétett üzenetében szintén határozottan elítélte az iraki miniszterelnök elleni támadást, s közölte: a katonai szövetség támogatja az iraki védelmi és biztonsági intézményeket a terrorizmus elleni küzdelmükben, valamint ország függetlenségének és önállóságának megőrzésében.

A vasárnap hajnalban elkövetett bagdadi támadás során három drónt használtak, ebből kettőt a biztonsági erők elfogtak és megsemmisítettek,

míg a harmadik drón eltalálta a rezidenciát.

Musztafa al-Kádimi iraki kormányfő sértetlenül élte túl a támadást.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés