Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 08. – 10:51 | Kárpátalja |
A határsértőt az államhatártól 300 méterre lévő Felsődomonya (Оноківці) falu közelében vették őrizetbe. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

November 7-én este a Csapi Határőrség munkatársai három külföldit vett őrizetbe az Ungvári járásban, akik illegálisan próbáltak eljutni Szlovákiába.

A riasztórendszer értesítette a határőröket a határsértők megjelenéséről. Azonnal további határőröket küldtek ki a területre.

Az ellenőrzés során egyikük Szlovákia felé vezető nyomokat talált, mögöttük pedig egy helyet, ahol ismeretlenek megpróbáltak átmászni a kerítésen.

Az elkövetőt az államhatártól 300 méterre lévő Felsődomonya (Оноківці) falu közelében vették őrizetbe.

A határőrök folytatták a kutatást, és hamarosan több ismeretlen személy jelenlétére utaló jeleket találtak. A határsértők helyét az elveszett kalapjuk mutatta meg.

A keresés egész éjszaka tartott. A katonáknak a két külföldit délelőtt sikerült megtalálniuk.

Egyiküknek sem volt dokumentuma, de mindannyian indiai állampolgároknak nevezték magukat.

A külföldieket közigazgatási felelősségre vonás és a szabálysértés körülményeinek tisztázása érdekében a határőrségre szállították. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés