Karpat.in.ua
| 2021. 12. 01. – 08:30 | Ukrajna |
Rinat Ahmetov oligarcha kihívást intézett Volodimir Zelenszkij elnökhöz, a személyében pedig az egész országhoz – jelentette ki Irina Verescsuk. Fotó: Internet

Hirdetés

Rinat Ahmetov oligarcha kihívást intézett Volodimir Zelenszkij elnökhöz, a személyében pedig az egész országhoz – jelentette ki Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes, az ideiglenesen megszállt területek visszaintegrálásáért felelős miniszter egy televíziós műsorban, adta hírül kedden az unn.com.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a helyettes kormányfő az ICTV csatorna hétfő esti politikai talkshowjában elmondta, az elmúlt héten kétszer látogatott Donyeck és Luhanszk megyékben, és hogy Szcsasztja város lakói félnek attól, hogy amennyiben Ahmetov ütni akar Zelenszkij elnökön, leállíttatja a hőerőművet és áram, valamint fűtés nélkül maradnak.

Kiemelte, hogy szerinte Ahmetovnak mint Ukrajna leggazdagabb emberének, aki hatalmas vagyonnal rendelkezik, tudatosítania kellene a felelősségét.

Az Ahmetov által folytatott politika nem bölcs – vélekedett.

Verescsuk rámutatott, hogy ez Ahmetov nem Zelenszkij ellen folytatott háborúja, hanem Ahmetot személyében az oligarchátus háborúja az állam ellen Zelenszkij személyében. Hozzátette, hogy az oligarchák az elnökre céloznak, de az államon ütnek. Megjegyezte, hogy az oligarchák ezt tudják, de nekik mindegy.

„Végső soron az állam mindig győz, és ez ezúttal is így lesz, mert oligarchákból sok van, de az államunkból csak egy” – emlékeztetett.

„Túl drága árat fizettünk és fizetünk továbbra is a jogunkért, hogy államunk legyen ahhoz, hogy meghátráljunk az oligarchák előtt” – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint Ahmetov részvételével államcsínyre készülnek Ukrajnában. A hatóságok információt kaptak arról, hogy állítólag Rinat Ahmetov üzletemberrel puccsot készítenek elő Ukrajnában - emelte ki Volodimir Zelenszkij. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés