Karpat.in.ua
| 2021. 12. 01. – 14:09 | Ukrajna |
A Volodimir Zelenszkij elnök által a Legfelső Tanácsnak szerdán beterjesztendő kettős állampolgársági törvénytervezetében biztosan nem fog szerepelni Oroszország. Fotó: Internet

Hirdetés

A Volodimir Zelenszkij elnök által a Legfelső Tanácsnak szerdán beterjesztendő kettős állampolgársági törvénytervezetében biztosan nem fog szerepelni Oroszország – jelentette ki David Arahamija, a Nép Szolgája kormánypárt parlamenti frakcióvezetője újságíróknak, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Arahamija a parlament folyosóján nyilatkozva elmondta: „a többes állampolgárságról szóló törvény a mi programígéretünk.

Az elnök benyújtja a tervezetét és szavazni fogunk róla.”

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy Oroszország szerepelni fog-e a törvényben, kiemelte: „biztosan nem. Nekünk volt egy tervezetünk, ha emlékeznek, amelyben az állt, hogy az agresszor ország kivételével.”

Mint hírportálunk ma beszámolt róla, Volodimir Zelenszkij elnök a szerdán a Legfelső Tanácsban tartott évértékelő beszédében bejelentette, hogy még ma beterjeszti a törvényhozásnak a kettős állampolgárságról szóló törvénytervezetet, hogy a 65 milliós ukránság külföldön élő része ne szórványnak, hanem Ukrajna állampolgárának érezze magát.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij törvényt terjesztett a parlament elé a többes állampolgárságról. Szakértők szerint az állampolgárság kérdése az alkotmány módosítása nélkül, csak törvényi szinten nem szabályozható.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés