Politika | 2021. 12. 01. – 09:00 |
Christo Grozev bolgár újságíró Dmitro Gordonnak adott interjújában közölte, az Orosz Föderációban „állami halálgépezet” működik és hosszú a „halállista”. Fotó: Internet

Hirdetés

A Bellingcat főnyomozója, Christo Grozev bolgár újságíró Dmitro Gordonnak adott interjújában közölte, az Orosz Föderációban „állami halálgépezet” működik és hosszú a „halállista”. 

Az újságíró elmondása szerint a nyomozóknak csupán néhány, a „halállistán” szereplő személyről van tudomásuk - írja a Karpat.in.ua.

„…létezik egy halállista. És amikor azt mondták, hogy kivizsgáltam a Navalnij elleni terrort – nem, Navalnij az egyik „páciens”. Hosszú ez a lista. Nekünk a listán szereplő személyek 7-8%-ról van tudomásunk. Ez egy állami halálgépezet, és ez a legszörnyűbb” – mondta az újságíró.

Korábban Christo Grozev közölte, Vlagyimir Putyin orosz elnök „egy gyilkos állam vezetője”.

Korábban az orosz vezetőt Joe Biden amerikai elnök és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is gyilkosnak nevezte.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Oroszország megsemmisítheti a létező európai biztonsági rendszert, amikor megtámadja Ukrajnát. Kuleba hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenleg mérlegeli Ukrajna lerohanásának lehetőségét. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.