Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 01. – 09:23 | Kárpátalja |
A dohánytermékeket Ukrajnából Szlovákiába, majd Csehország területére tervezték szállítani. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

November 30-án a Csapi Határőrség palágykomoróci osztagának munkatársai Kárpátalján, a kispálosi (Павлово) ellenőrző ponton csempészkísérletet akadályoztak meg.

A katonák előzetesen tájékoztatást kaptak arról, hogy a kispálosi ellenőrző ponton keresztül tehervonattal cigarettát csempészhetnek.

A rendőrség emberei büntetőeljárás keretében megállapították,

hogy a dohánytermékeket Ukrajnából Szlovákiába, majd Csehország területére tervezték szállítani.

A határőrök kollégáik által jelzett vonat átvizsgálását kezdeményezték. A két vonatkocsiban a pellet rakomány alatt öt mesterkarton zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Összesen 500 csomag 20 ezer hrivnya értékű cigarettát ástak ki a pellet alól.

A további ellenőrzés során a rendfenntartók egy TC STAR márkájú GPS-nyomkövetőt is találtak.

A határőrök a helyszínre az Ungvári Kerületi Rendőrség munkatársait hívták ki.

Az elsőbbséget élvező intézkedések nyomán a nyomozók további vizsgálat céljából lefoglalták a dohányt és a GPS nyomkövetőt - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy cigarettacsempészeket fogtak el a magyar-ukrán határ közelében. Csaknem tizenhétmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak két ukrán férfinál a NAV munkatársai. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés