Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 01. – 08:46 | Ukrajna |
Az új karanténszabályok december 6-tól lépnek életbe. Fotó: Internet

Hirdetés

December 6-tól szigorítják az adaptív karantén szabályait Ukrajnában; A Naftohaz a lakossági gázárat az európai költségekhez köti; Jaros keményen figyelmeztette Zelenszkijt, hogy ne merészeljen az újságírókhoz nyúlni; Részegen megerőszakolt egy 12 éves kislányt egy férfi Ukrajnában; Első házelnökhelyettes: Napi ezer hrivnyát kínálnak fejenként az ukrán államhatalom megdöntésében való részvételért. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 30-án.

December 6-tól szigorítják az adaptív karantén szabályait Ukrajnában

Viktor Ljasko, Ukrajna Egészségügyi Minisztériumának vezetője bejelentette az adaptív karantén frissített szabályainak hatályba lépésének dátumát. A sárga zóna szabályainak megváltoztatása lép életbe. Ljasko szerint az új karanténszabályok december 6-tól lépnek életbe. December 6-tól a sárga zónában lévő vállalkozásoknak ellenőrizniük kell az oltásra vagy a negatív tesztre vonatkozó dokumentumokat. Nem korlátozzák a sárga és vörös zónában a bankok, benzinkutak, állatorvosi boltok, gyógyszertárak és élelmiszerboltok munkáját.

A Naftohaz a lakossági gázárat az európai költségekhez köti

2022 májusától a Naftohaz Ukrajna állami gázszolgáltató a lakosság számára fizetendő gázárakat európai piaci értékéhez köti, mivel a kék üzemanyag fix ára 2022. április 30-án jár le - jelentette be Valentin Zemljanszkij energiaszakértő az Energy klubban folytatott online beszélgetés során. Elmondása szerint Ukrajna a turbulencia időszakába lép: nem tudni, hogy a kormány milyen döntést hoz a 2022. április 30-án véget érő fix gázár hatásával kapcsolatban. Emellett a szakértő emlékeztetett arra, hogy a Nemzetközi Valutaalappal kötött memorandum a gázárakra vonatkozó korlátozások hiányáról rendelkezik.

Jaros keményen figyelmeztette Zelenszkijt, hogy ne merészeljen az újságírókhoz nyúlni

Kemény figyelmeztetést küldött Dmitro Jaros, a fegyveres erők főparancsnoki tanácsadója, volt jobbszektoros vezér Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy ne korlátozza a sajtószabadságot Ukrajnában, és ne merjen a nemzeti érzelmű újságírókhoz nyúlni, mert az provokációnak fog minősülni.  Mint a politikus bejegyzésében írta: „nem vagyok demokrata, és a fő feladatomnak Ukrajna állami szuverenitásának, területi egységének a védelmét tekintem. Jaros felszólította, Zelenszkijt, hogy fogja vissza magát, mert az újságírók elleni lépések provokációnak minősülnek.

Részegen megerőszakolt egy 12 éves kislányt egy férfi Ukrajnában

Ukrajnában a rendőrök őrizetbe vettek egy 48 éves, korábban elítélt vinnyicai lakost, akit egy 12 éves kislány megerőszakolásával gyanúsítanak. Az áldozat édesanyja tett feljelentést a rendőrségen. Az előzetes adatok szerint, az ittas férfi a lánnyal a falu egyik üres utcájában találkozott, amikor a gyermek az üzletből tartott hazafelé. Bántalmazással fenyegetőzve berángatta a gyereket egy elhagyott házba és megerőszakolta. Hazatérve a kislány elmondta a történteket az anyjának.

Első házelnökhelyettes: Napi ezer hrivnyát kínálnak fejenként az ukrán államhatalom megdöntésében való részvételért

Tervben van az emberek Kijevbe szállítása szerdán, december 1-jén, és a megyékben napi ezer hrivnyát kínálnak fejenként az embereknek az államcsínyben való részvételért – jelentette ki Olekszandr Kornyijenko a Legfelső Tanács első elnökhelyettese keddi parlamenti sajtótájékoztatóján.  A jelentés szerint újságírói kérdésre válaszolva, hogy kell-e államcsínyre készülni december 1-jén, Kornyijenko elmondta: „azt tanácsolnám, hogy aki Kijevbe készül, induljon korábban, mert az államcsínnyel kapcsolatban egyszerűen lezárják a Kijevbe vezető utakat. Van ilyen terv.”

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés