Karpat.in.ua
| 2021. 12. 01. – 07:31 | Ukrajna |
Oroszország áll az ukrajnai államcsíny előkészítése mögött, a puccs célja a nyugatbarát ukrán kormány megdöntése – jelentette ki Denisz Smihal. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország áll az ukrajnai államcsíny előkészítése mögött, a puccs célja a nyugatbarát ukrán kormány megdöntése – jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek kedden Brüsszelben, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint újságírói kérdésre válaszolva, miszerint Oroszország áll-e a készülő államcsíny mögött, a kormányfő elmondta:

„kétségtelenül. Titkos információink vannak államcsíny szítására irányuló különleges orosz szándékról.”

Hozzátette, hogy az orosz csapatlétszám növelése Ukrajna határainál széleskörű erőfeszítések része, amelyek célja Ukrajna Európai Unióba történő belépésre irányuló lendületének a megtörése. „Az oroszok valamit készítenek” – hangoztatta.

Smihal emlékeztetett rá, hogy az ukrán hírszerzés „külföldi erők” tevékenységét fedte fel, amelyek hatást akarnak gyakorolni az ország belpolitikai ellenzékére, hogy népfelkelést és államcsínyt szítsanak.

De úgy vélte, „az ukrán társadalomban nincs forradalmi hangulat.

Mi tudjuk, külföldi befolyás volt, amely a tiltakozások felerősítését célozta Kijevben. A titkosszolgálatunk különleges vizsgálatot folytat az ügyben.”

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy napi ezer hrivnyát kínálnak fejenként az ukrán államhatalom megdöntésében való részvételért. Tervben van az emberek Kijevbe szállítása szerdán, december 1-jén, és a megyékben napi ezer hrivnyát kínálnak fejenként.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.