MTI

| 2021. 12. 01. – 13:30 | Magyarország |
Magyarország ezért minden olyan kezdeményezést támogat a NATO-ban és az Európai Unióban, amelyek újabb kommunikációs csatornát nyitnak Kelet és Nyugat között. Fotó: Internet

Hirdetés

Nekünk magyaroknak, nekünk közép-európaiaknak mindig az a jobb, hogyha Nyugat és Kelet között értelmes és tiszteletteljes párbeszéd zajlik - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán közzétett videóban.

A tárcavezető a NATO Lettországban zajló külügyminiszteri értekezletén készült videóban hangsúlyozta: Magyarország semmiképpen sem érdekelt egy újabb hidegháború vagy akár csak egy újabb hidegháborús pszichózisnak a kialakításában, annak létrejötte is súlyosan sértené hazánk nemzetbiztonsági érdekeit - írja az MTI.

Magyarország ezért minden olyan kezdeményezést támogat a NATO-ban és az Európai Unióban, amelyek újabb kommunikációs csatornát nyitnak Kelet és Nyugat között,

Oroszország és a NATO között, Oroszország és az Európai Unió között - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

"Nekünk az az érdekünk, hogy párbeszéddel, diplomáciai csatornákon keresztül oldjuk meg a problémákat" - tette hozzá a külügyminiszter.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Magyarország nem engedi el a kárpátaljai magyarság kezét. Magyarország nem engedi el a kárpátaljai magyarság kezét, és folytatja támogatását - mondta a Nemzetpolitikai Államtitkárság államtitkára a Kárpátaljai mentorprogram nyitórendezvényén, amelynek a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola biztosított helyszínt.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés