Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 01. – 12:46 | Ukrajna |
Zelenszkij kiemelte, hogy Ukrajna nem tudja befejezni a donbászi háborút Oroszországgal folytatott közvetlen tárgyalások nélkül. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök december 1-jén a parlamentben tartott beszéde során kijelentette, hogy Ukrajna nem tudja befejezni a donbászi háborút Oroszországgal folytatott közvetlen tárgyalások nélkül.

"Egymás után nyolc éve félünk beismerni magunknak: nem állíthatjuk le a háborút az Orosz Föderációval folytatott közvetlen tárgyalások nélkül. Vessünk véget ennek a kérdésnek"– mondta Zelenszkij, idézi a Golos.ua információs hírportál.

Hangsúlyozta, minden külső partner is elismeri, hogy Ukrajna nem tudja megállítani a háborút az Orosz Föderációval folytatott közvetlen tárgyalások nélkül.

"Ezt minden külső partner felismerte. Azt kell mondanunk, hogy erős, hatalmas hadseregünk van, és ne féljünk elmondani egymásnak az igazat, ha vissza akarjuk szerezni Donbászt" - hangsúlyozta.

Kiemelte továbbá, hogy nem elég csak beszélni a békéről, tenni is kell érte. 

"Küzdenünk kell területeinkért minden lehetőséggel" – mondta az elnök.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna Oroszország elleni szankciók bevezetését kéri a NATO-tól. Ukrajna azt kérte a NATO-tagországoktól, hogy erősítsék meg a katonai együttműködést Kijevvel. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés