Politika | 2021. 12. 10. – 14:00 |
Ez a szám abszolút történelmi rekordnak számít. Fotó: Internet

Hirdetés

A demokrata Joe Biden beiktatása óta több mint másfél millió irreguláris migráns érkezett az Egyesült Államok déli határához; ez a szám abszolút történelmi rekordnak számít.

Azonban a Biden elnök által ígért liberális bevándorláspolitikának csak az egyik pillére a határvédelmi intézkedések felpuhítása - írja a Hirado.

Az Egyesült Államokban tartózkodó körülbelül 11 millió illegális bevándorló státuszának rendezéséről Biden még a beiktatásának napján bemutatta törvénytervezetét.

Miután a republikánusok és a centrista demokraták ellenállásán már a kezdeti szakaszban zátonyra futott a bevándorlási reformtervezet, a kormányzat adminisztratív eszközökhöz nyúlt, hogy a lehető legjobban megnehezítse a bevándorlással foglalkozó hatóságok számára a törvények betartatását.

A bíróságokon hosszú hónapok alatt megszülető, az említett adminisztratív intézkedéseket felfüggesztő végzések leperegnek a szövetségi kormányzatról, amely villámgyorsan ad ki újabb és újabb, a hatóságok munkáját blokkoló utasításokat.

Az illegális bevándorlók elleni hatósági fellépés ellehetetlenítése pedig felér egy de facto letelepedési engedéllyel.

Ezzel párhuzamosan a demokraták kitartóan keresik az utat, hogy valamennyit „keresztülpasszírozzanak” a Kongresszuson a még februárban beterjesztett bevándorlási reformcsomagból.

A Build Back Better Act-be épített amnesztiacsomagot november 19-én fogadta el az Egyesült Államok Kongresszusának alsóháza, a tervezet az elkövetkező hetekben fog a Szenátus elé kerülni.

A gyorselemzés teljes szövege itt érhető el.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.