Politika | 2021. 12. 10. – 07:31 |
Ukrajna nem rendelkezik elegendő katonai erőforrással egy esetleges teljes körű orosz invázió visszaverésére. Az országnak szüksége van nyugat támogatására. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna nem rendelkezik elegendő katonai erőforrással egy esetleges teljes körű orosz invázió visszaverésére. Az országnak szüksége van nyugat támogatására - jelentette ki Kirill Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője.

Budanov szerint Ukrajna köteles objektíven felmérni képességeit - írja az RBC Ukrajna.

"Nincs elegendő katonai erőforrás egy nagymértékű orosz támadás visszaverésére, ha az a nyugati erők támogatása nélkül indul meg"

- mondta Budanov.

A Hírszerzési Főigazgatóság vezetője megjegyezte, hogy az esetleges nagymértékű orosz invázió legrosszabb forgatókönyve légitámadásokkal és rakétatámadásokkal kezdődik, amelyek Ukrajna védelmi erőit célozzák.

Ez viszont megzavarja a védelem és a fronttámogatás koordinációját.

Ezt követően minden felelősség a frontparancsnokokra hárul.

"Használhatják majd azt, ami a kezükben van, de higgyék el, tartalékok szállítása nélkül a világon nincs olyan hadsereg, amely ellenállna" - jegyezte meg a tisztviselő.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Stoltenberg reméli, hogy Oroszország ezúttal nem támadja meg Ukrajnát. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár reményét fejezte ki, hogy Oroszország tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.