Mozaik | 2021. 12. 10. – 18:00 |
Valójában már évek óta a brit uralkodó a helyi gyerekek Mikulása. Fotó: Internet

Hirdetés

Valójában már évek óta a brit uralkodó a helyi gyerekek Mikulása.

A királyi család hagyományosan a Sandringham-i birtokon tölti az ünnepeket a Buckingham-palota helyett - írja a Hirado.

A vidéki kastély a család tulajdonában áll már 1862 óta, és tökéletes téli menedékhelyként szolgál a maga impozáns 24 hektárjával.

Tavaly több évtizedes hagyomány tört meg, mivel a koronavírus miatt nem tartózkodhatott együtt 6 személynél több az uralkodóval, így a hatalmas karácsonyi ünnepség elmaradt és a királynő a Windsori-kastélyban marad. Könnyen előfordulhat, hogy Erzsébet idén sem utazik majd vidéki kastélyába, ez azonban nem jelenti azt, hogy a helyi gyerekek ne kapnák meg azt a karácsonyi meglepetést, amit az uralkodó évek óta eljuttat nekik – írja a Hello magazin.

Sandringham egy kis település, és csupán egy maroknyi iskola van a környéken, Erzsébet így régóta feladatának érzi, hogy segítse őket, főképpen karácsonykor, amikor is saját birtokáról küld karácsonyfákat az intézmények diákjai számára.

De nem csak a helyi iskolák kapnak fenyőket II. Erzsébettől, a Westminsteri apátságban, a Szent Pál-székesegyházban, Szent Giles-székesegyházban és az Edinburgh-i Canongate plébánián is minden évben királyi örökzöldek várják, hogy ünnepi díszítést kapjanak.

A királynő egyébként karácsony tájékán különösen nagyvonalú, hiszen régi hagyomány már a családban, hogy saját fotójával ellátott képeslapokat küldjön ki az ünnepek előtt, melyek száma évről évre növekszik, a feladandó lapok megközelítik a 850-et.

Erzsébet persze a királyi család alkalmazottairól sem feledkezik meg, mindenki kap egy kis apróságot, sőt, vannak olyanok is,

akik személyesen a királynőtől vehetik át a karácsonyi ajándékukat.

A személyzet tagjai minden év elején előre kiválaszthatják ajándékukat, mely vagy egy ajándékutalvány vagy egy könyvutalvány. Mindig ez a hagyományos ajándék, melyek értéke a szolgálatban töltött évek előrehaladtával folyamatosan nő.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.