Kultúra | 2021. 12. 10. – 07:57 |
December 9-én pedig ünnepélyes keretek között gyulladtak fel a hatalmas fenyő fényei, melyek méltón hirdetik a szeretet ünnepének közeledtét. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

Hagyománnyá vált, hogy Ukrajnában elsőként Beregszászban állítják fel a karácsonyfát. Idén sem volt ez másként. December 9-én pedig ünnepélyes keretek között gyulladtak fel a hatalmas fenyő fényei, melyek méltón hirdetik a szeretet ünnepének közeledtét.

A rendezvény kezdetén a Street Dance táncegyüttes bemutatója teremtette meg az ünnepi hangulatot. Ezt követően a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola tanárainak és tanulóinak kórusa karácsonyi dalokkal örvendeztette meg a hallgatóságot.

„Ma városunk fája ünnepi fényekbe öltözik, ezzel együtt szívünkben még inkább érezhetjük a karácsony közeledtét. Idén még egy hagyományt sikerült folytatnunk, hisz megnyitja kapuit a korcsolyapálya is, mely kicsik és nagyok kedvence” – köszöntötte a jelenlévőket Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere.

A köszöntőt követően kigyulladtak a Vérke-parti város karácsonyfájának fényei, közben karácsonyi dalokat adott elő a Beregszászi Művészeti Iskola ütős- és fúvószenekara.

Ezt követően Babják Zoltán és Dudics Artem, a műjégpálya igazgatója vágta át a jelképes szalagot, mellyel hivatalosan is megkezdte működését az Ice Land korcsolyapálya. Az esemény záróakkordjaként az ungvári Fire Life formáció látványos tűzshowját tekinthettük meg.

Nitta

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 50. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.