Közélet | 2021. 12. 10. – 08:48 |
Ukrajna kész számos engedményt tenni az Oroszországgal folytatott párbeszédben, de csak a viszonosság alapján. Fotó: Internet

Hirdetés

Kuleba: Kijev kész engedményeket tenni Moszkvának; Halálos baleset történt az Ungvári járásban; Akár 51 ezer hrivnya büntetést kaphat, aki tagadja az orosz agressziót; Az USA nyomást gyakorolhat Ukrajnára, hogy adjon részleges autonómiát Donbásznak; Az orosz vezérkar megfenyegette Kijevet, hogy véget vet minden ukrán provokációnak Donbászon. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. december 9-én.

Kuleba: Kijev kész engedményeket tenni Moszkvának

Ukrajna kész számos engedményt tenni az Oroszországgal folytatott párbeszédben, de csak a viszonosság alapján, és azokban a kérdésekben, amelyek nem alapvetőek az ország számára - fejtette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Sky News brit tévécsatornának adott interjújában. "Konstruktívan közelítjük meg a kérdést, és készek vagyunk engedményeket tenni, de csak Oroszország kölcsönös engedményeinek feltételével" - mondta Kuleba.

Halálos baleset történt az Ungvári járásban

Az Ungvári Kerületi Rendőrség nyomozói Ungvár külvárosában történt közlekedési baleset körülményeit vizsgálják. December 8-án 11 óra körül közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre Ungvár külvárosában. A hívásra kiérkező rendőrök megállapították, hogy Baranya községben, az Elkerülő úton két személygépkocsi ütközött össze. Az előzetes adatok szerint a VAZ sofőrje az útviszonyokat figyelmen kívül hagyva hirtelen elhagyta az egyik sávot és a fő útra hajtott ki, ahol egy Toyota terepjáróval ütközött össze. A VAZ személygépkocsit egy 61 éves ungvári lakos vezette, aki az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórház intenzív osztályán meghalt.

Akár 51 ezer hrivnya büntetést kaphat, aki tagadja az orosz agressziót

Az ukrán Miniszteri Kabinet támogatta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek felelősségre vonást írnak elő Oroszország Ukrajna elleni fegyveres agressziójának és az ukrán területek Orosz Föderáció általi ideiglenes megszállásának nyilvános tagadásáért. Az első dokumentum szerint jogellenes cselekményként ismerik el: az Orosz Föderáció fegyveres agressziójának nyilvános tagadását, Ukrajna területeinek megszállását, Oroszország azon kísérleteit, hogy legitimálja a megszállt ukrán területek annektálását. A törvényjavaslat célja, hogy megakadályozza a külföldi és ukrán közéleti személyiségek, tisztviselők és politikusok provokatív magatartását a fegyveres konfliktusban.

Az USA nyomást gyakorolhat Ukrajnára, hogy adjon részleges autonómiát Donbásznak

 Az Egyesült Államok nyomást gyakorolhat Ukrajnára, hogy hivatalosan adjon részleges autonómiát Donbásznak, mindenekelőtt az egészségügy, a belügy és az oktatás terén.  A hírügynökség azt írta: „Joe Biden amerikai elnök feladata, hogy rávegye Kijevet bizonyos döntések meghozatalára Kelet-Ukrajna vonatkozásában, olyan benyomást kell keltenie, hogy engedni kényszerült Putyinnak.

Az orosz vezérkar megfenyegette Kijevet, hogy véget vet minden ukrán provokációnak Donbászon

Az orosz fegyveres erők vezérkara megfenyegette Ukrajnát, hogy reagálni fog a provokációira Donbászon.  A jelentés szerint a fenyegető bejelentést Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök tette. Mint hangsúlyozta, a kelet-ukrajnai helyzet súlyosbodik, mert a helikopterek, pilóta nélküli légi járművek és repülőgépek Ukrajnának történő szállítása drasztikus és veszélyes lépésekre készteti az ukrán hatóságokat.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.