Események | 2021. 12. 10. – 12:23 |
Gyorsított eljárásban egy román és egy ukrán embercsempészt 3-3 év, míg egy szerb embercsempészt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéltek. Fotó: Internet

Hirdetés

Gyorsított eljárásban egy román és egy ukrán embercsempészt 3-3 év, míg egy szerb embercsempészt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság, mert a három férfi 36 illegális bevándorlót akart a szerb-magyar határtól Nyugat-Európába szállítani. Az ítélet nem jogerős.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az egyre erősödő migrációs nyomás miatt az embercsempészések száma az utóbbi időben nagyon megnőtt Bács-Kiskun megyében.

A Kecskeméti Járási Ügyészség december 7. és 9. között három külföldi embercsempészt állított bíróság elé.

A román, ukrán és szerb állampolgárságú férfiak ismeretlen megbízóik utasításai alapján szeptemberben és októberben három alkalommal 36 - pakisztáni, bangladesi, indiai, afgán és török - illegális bevándorlót akartak a szerb-magyar határtól Nyugat-Európába vinni, de a rendőrök az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében elfogták őket.

Mint írták, az összes vádlott fizetség reményében vállalta az embercsempészést, az ukrán vádlott személyenként 100 eurót kapott volna a szállításért.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés miatt, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt állította a vádlottakat bíróság elé. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottakat.

A román és ukrán embercsempészeket 3-3 év, míg a szerb vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte,

és mindhárom vádlottat határozott időre ki is utasította az országból.

A bíróság ítélete ügyészi és védelmi fellebbezések miatt egyik ügyben sem jogerős.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy cigarettacsempészeket tartóztatott le a bíróság. A gyanúsítottak Kispalád külterületén, a zöldhatáron keresztül, rendszeres haszonszerzésre törekedve vámellenőrzés alól elvont, adózatlan cigarettát juttattak Ukrajnából Magyarországra.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.