Életmód | 2021. 12. 10. – 10:06 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Néhány rossz szokás úgy károsíthatja a bőrünket, hogy ennek nem is vagyunk tudatában.

Egy tál zabpehely reggelire egészséges és szuper napindító. Viszont ha mindennap ezt esszük, nem biztos, hogy hálás lesz a bőrünk érte, mert így megeshet, hogy bizonyos alapvető tápanyagokból nem jut elég a szervezetünkbe. Az eredmény: bőrünk túlságosan kiszáradhat és hámlani kezdhet - írta a Bright Side.

Rossz szokások

Egy hosszú, forró zuhany - különösen a téli napokon - nagyon jól tud esni reggelente, de ez is egy olyan szokás, ami ha mindennapossá válik, akkor nem feltétlenül tesz jót a bőrünknek. A forró víz ugyanis károsíthatja a bőrfelszín természetes védőrétegét, amelynek egyik fontos feladata, hogy segítsen a bőrben tartani a nedvességet. Emiatt a bőr túlságosan kiszáradhat, és a bőr öregedési folyamatai is felgyorsulhatnak. Az arc bőrének különösen rosszat tesz a túl meleg víz, mert a szárító hatás mellett túlságosan kitágíthatja a bőrben futó apró hajszálereket is - írja a Házipatika.com.

Sokan nem tudják elképzelni a reggeleket kávé nélkül, de minden reggel éhgyomorra kávézni nem túl jó ötlet. Mivel a kávéban található koffeinnek vízhajtó hatása van, enyhe dehidratációt okozhat, emiatt a bőrön keresztül nehezebben ürülnek ki a testből a különféle méreganyagok. Emellett ez is hozzájárulhat a bőr kiszáradásához, amitől az apró (és kevésbé apró) ráncok feltűnőbbé válhatnak, így pedig a bőr öregebbnek tűnhet.

Nem jó szokás az sem, ha reggelente csak akkor használunk fényvédőt (különösen az arcunkra), ha tudjuk, hogy egész nap a szabadban leszünk. Ha irodai munkát végzünk, és nem vagyunk sokat a szabadban, akkor is érdemes mindennap gondoskodni a bőr megfelelő fényvédelméről, különösen, ha sok időt töltünk az autóban, vagy ablak mellett ülünk.

Az arcápolási rutinon is sok múlik

Szintén rosszul hathat a bőrre, ha minden reggel ugyanaz az arcápolási rutinunk. Évszakoktól függően változhat ugyanis a bőr állapota, ami azt jelenti, hogy másfajta termékekre lehet szüksége. Erről érdemes lehet bőrgyógyásszal, bőrápolási szakértővel konzultálni, aki segíthet kiválasztani az aktuális bőrállapotnak megfelelő termékeket.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.