Politika | 2021. 12. 11. – 11:19 |
Oroszország meg kívánja vitatni a NATO-tagországokkal a föld-föld csapásmérő rendszerek telepítésére vonatkozó moratórium kérdését, és törekedni fog annak elfogadtatására - jelentette ki Szergej Rjabkov.  Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország meg kívánja vitatni a NATO-tagországokkal a föld-föld csapásmérő rendszerek telepítésére vonatkozó moratórium kérdését, és törekedni fog annak elfogadtatására - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Rjabkov hangsúlyozta, hogy el kell kerülni egy "rakétaválság" kialakulását Európában, azt, hogy a kontinensre közepes és rövidebb hatósugarú rakétákat telepítsenek, közölte az MTI. A diplomata szerint az amerikai Tomahawk manőverező repülőgépek megjelenése Európában feltétlen kockázatot fog jelenteni Oroszország biztonságára nézve.

A miniszterhelyettes ismételten a kubai rakétaválság megismétlődésének veszélyére figyelmeztetett, hozzátéve, hogy még nem késő elkerülni. Közölte: Oroszország fenntartja magának azt a jogot, hogy választ adjon arra a veszélyes tevékenységre, amelyet az Egyesült Államok és a NATO-tagállamok folytatnak a határai mentén.

Rjabkov közölte azt is, hogy Moszkva eljuttatta Washingtonhoz az oroszországi amerikai külképviseletekre vonatkozó "tükörköveteléseit", válaszul arra, hogy az Egyesült Államok jövőre 55 orosz diplomatát kötelez majd hazatérésre. A "kiutasításra" adandó ellenlépéseket nem részletezte.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.