Mozaik | 2021. 12. 11. – 17:00 |
Az olaszországi Gubbio városka fölé magasodik az a karácsonyfát mintázó díszkivilágítás, melyet december 7-én kapcsolnak fel. Fotó: Internet

Hirdetés

Az olaszországi Gubbio városka fölé magasodik az a karácsonyfát mintázó díszkivilágítás, melyet december 7-én kapcsolnak fel.

Igazi olasz tradíció fényei viszik a karácsonyi hangulatot kilométerekre Gubbio álmos kis városkájától, mely ha nyáron nem is turistalátványosság, decemberben rengeteg látogató érkezik ide, hogy megcsodálhassák a világ legnagyobb karácsonyfáját – írja a themayor.eu cikkére hivatkozva a Hirado.

Az Umbria tartományban található Monte Ingino hegyoldalát többszínű égőkkel világítják meg, melyen önkéntesek négy hónapon át dolgoznak, hogy aztán december 7-én felkapcsolják az ünnep fényeit.

A díszkivilágítást az Olasz Véradók Szövetsége kapcsolhatja fel idén, de a koronavírus előtti időkben a megtiszteltetésre felkérték már Terence Hillt is, aki itt forgatta a Don Matteo című sorozatát,

de Bendek pápát és Ferenc pápát is meghívták már az eseményre.

A karácsonyfát formáló kivilágítást először 1981-ben készítették el a helyiek, amihez 3000 égőt és 8,5 kilométernyi kábelt használnak fel.

A fenyő maga 650 méter magasságból veti fényét az olasz városkára, mely ezzel az installációval 1991-ben Giunness-rekorder lett.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.