police.hu

| 2021. 12. 11. – 10:43 | Magyarország |
A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melynek utasterében 12 illegális migránst szállítottak. Fotó: Police.hu

Hirdetés

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melynek utasterében 12 illegális migránst szállítottak.

Az egyenruhások 2021. december 11-én 4 óra 30 perckor ellenőriztek egy magyar rendszámú személyautót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében - közölte a  Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

A kocsit egy 42 éves ukrán férfi vezette, aki 12 illegális migránst szállított.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szírnek vallották magukat.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.