MTI

| 2021. 12. 13. – 12:30 | Románia |
A hegyekből lezúduló víz utakat és háztartásokat öntött el, hidakat rongált meg és földcsuszamlást is okozott. Fotó: Internet

Hirdetés

Áradásokat okoztak Romániában a Déli-Kárpátok térségében a heves esőzések: a hegyekből lezúduló víz utakat és háztartásokat öntött el, hidakat rongált meg és földcsuszamlást is okozott - összegezte hétfői jelentésében a romániai országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

Az ország területének mintegy negyedében, 11 megyében több mint 30 helyszínre riasztották a tűzoltókat: 17 házból, tucatnyi pincéből, és udvarról szivattyúzták ki a vizet, ugyanakkor sokhelyütt az útra döntött fákat, villanypóznákat kellett eltávolítaniuk - írja az MTI.

A viharos idő több épületet és gépkocsit megrongált.

A legsúlyosabb károkat a Prahova megyei Sinaián okozta egy megáradt patak, ahol földcsuszamlás miatt három, veszélybe került házat kellett kilakoltatni. Vrancea megyében kétszáz lakosú falut vágott el a külvilágtól a megáradt patak, amely elsodorta a településre vezető egyetlen hidat is.

Buzau megyében a - Moldva és Háromszék között összeköttetést teremtő - DN 10-es főúton néhány órára teljesen,

a DJ 702B jelzésű megyei úton részlegesen leállt a forgalom az útra hullott kövek és az útburkolatot elárasztó víz és hordalék miatt.

"Fontos leszögezni, hogy az ítéletidő nem követelt emberéleteket" - zárta közleményét a román katasztrófavédelmi főfelügyelőség.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.