Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 13. – 07:46 | Svédország |
A gyanú szerint az ukránok megakartak gyilkolni egy helyi bűnügyi vezetőt. Fotó: podrobnosti.ua

Hirdetés

A különösen veszélyes bűnözőket kereső svéd nemzeti rendőrség munkacsoportja őrizetbe vett három ukrán állampolgárt, akik a svéd rendfenntartók tájékoztatása szerint azért érkeztek az országba, hogy meggyilkoljanak egy helyi bűnügyi vezetőt.

Az ukrajnai halálosztagot – ahogy a helyi sajtó nevezi a gyilkosokat – akkor vették őrizetbe, amikor megérkeztek egy benzinkúthoz Bergshamra településen - írja a Podrobnosti.ua az Aftonbladet hírportál nyomán.

A svéd biztonsági erők december 5-én vették őrizetbe az ukránokat, ám a speciális művelet csak most vált ismertté.

A gyanúsított két 40 és egy 30 év körüli férfi.  

A nyomozás szerint ezek az emberek egy helyi bűnügyi vezető meggyilkolását tervezték, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az újságíróknak sikerült kideríteniük, hogy az egyik gyanúsított az elmúlt egy évben Stockholmban élt, a másik kettő pedig Kijevből repült oda, korábban ők is az országban éltek.

Valamennyi fogvatartott volt katona, nem ismerik el bűnösségüket, óvadék fejében már szabadlábra helyezték őket.

A gyilkosság előkészítésének két gyanúsítottját Ukrajnába toloncolják ki. A harmadik fogvatartottat, aki Svédországban él, bűnrészességgel és a gyilkosság előkészítésével gyanúsítják.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ukrán embercsempész bukott le Bogyiszlónál. A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melynek utasterében 12 illegális migránst szállítottak.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.