Kárpátinfo hetilap


| 2021. 12. 13. – 09:51 |
A beregszászi Enjoy gyorsétterem és a Red Comp számítógépes szaküzlet tulajdonosai a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társaságának szervezésében 20 nehéz sorsú gyermeket hívtak meg vacsorára.

Hirdetés

„Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, hogy melegednének az emberek” – mostanában gyakran eszembe jutnak József Attila sorai, amikor nem csupán az időjárás miatt fázó embereket látok, de azt is, hogy sokszor a szívek lettek hidegek. Ebben az egyre gyorsuló, rohanó világunkban mindenki fut, rohan, hajszol valamit, s közben az élet úgy rohan el mellettünk, hogy a legfontosabb dolgokra, az emberi kapcsolatok ápolására nem jutott időnk…

Az adventi időszak lehetőséget nyújt arra, hogy néha megálljunk – legalább gyertyagyújtáskor –, magunkba szálljunk, készítsük szívünket a világ világosságának befogadására.

Az értünk földre szállt Fiú szeretetéből táplálkozva – aki életét adta érettünk, megváltotta bűneinket, hogy el ne vesszünk – próbáljunk egy kicsit jobban szeretni, odafigyelni egymásra.

Hála Istennek, hogy élnek körülöttünk jólelkű emberek. Ezúttal a beregszászi Enjoy gyorsétterem és a Red Comp számítógépes szaküzlet fiatal tulajdonosait (Márton Vendel és Fóris Gergely, illetve Miskolci Henrietta és Papp András) említeném, akik a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társaságának szervezésében 20 nehéz sorsú gyermeket hívtak meg vacsorára. Amit ők maguk készítettek el és szolgáltak fel. Bizony sok gyerek először kóstolhatta meg a hamburgert. A vendéglátók is meghatódva figyelték a boldogságtól ragyogó, kipirult gyermekarcokat. Kipirultak, merthogy a vacsorát megelőzően a rózsahölgyek korcsolyázási lehetőséget is szerveztek számukra (a belépőjegyeket a Babják család biztosította). A gyerekek többsége először kötött korcsolyát a lábára, de a figyelmes és kedves felügyelő-oktatóknak köszönhetően a szeánsz végére már mindenki bátran siklott a jégen.

A korizást és a vacsorát követően mindenki elégedetten indult haza, s már az úton megkezdték élménybeszámolójukat. A felejthetetlen élményért köszönet a felajánlóknak és a rózsahölgyeknek, akik nem csupán megszervezték ezt az alkalmat, de a környező településekről be is szállították a gyerekeket.

Marton Erzsébet

Hirdetés

  • Korcsolyázás és vacsora a rózsahölgyek szervezésében
  • Korcsolyázás és vacsora a rózsahölgyek szervezésében
  • Korcsolyázás és vacsora a rózsahölgyek szervezésében
  • Korcsolyázás és vacsora a rózsahölgyek szervezésében

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 50. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.