Politika | 2021. 12. 13. – 20:00 |
Szerinte Berlin úgy döntött, nem ad el fegyvereket Kijevnek, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok figyelmeztette az orosz csapatok esetleges inváziójára. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Reznikov védelmi miniszter azzal vádolta Németországot, hogy blokkolja a NATO-n keresztül történő fegyverszállítást Ukrajnának, szerinte Berlin úgy döntött, nem ad el fegyvereket Kijevnek, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok figyelmeztette az orosz csapatok esetleges inváziójára – közölte az rbc.ua hírportál a Financial Times című brit lapra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Reznyikov az újságnak elmondta, hogy szerinte a német kormány novemberben megvétózta, hogy Ukrajna drón- és mesterlövész-elhárító fegyvereket vásárolhasson a NATO Támogatási és Beszerzési Ügynökségén keresztül.

Annak ellenére, hogy az első pontban Németország elismerte, nem halálos fegyverekről van szó – tette hozzá.

A védelmi miniszter kifogásolta azt is, hogy a németek folytatják az Északi Áramlat-2 földgázvezeték építését, miközben blokkolják a védelmi fegyverek szállítását Ukrajnának. Ez nagyon igazságtalan – mutatott rá Reznikov, utalva az orosz gázvezetékre, amely a Balti-tengeren keresztül halad Németországba, megkerülve a meglévő ukrán gázszállítási útvonalakat.

Reznikov azt is elmondta, hogy mivel Németország blokkolja a halált okozó fegyverek vásárlását,

Ukrajna a szövetségeseivel, köztük az Egyesült Államokkal, Nagy-Britanniával, Litvániával és Franciaországgal kötött kétoldalú megállapodások révén igyekszik fegyvereket beszerezni.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az EU megengedhetetlennek tartja Ukrajna területi egységének megsértését. Európa nem engedi meg Ukrajna területi egységének megsértését, ezt pedig az uniós tagállamoknak egységesen kell egyértelművé tenniük  - jelentette ki Olaf Scholz új német kancellár vasárnap Varsóban a Mateusz Morawiecki kormányfővel közös sajtóértekezleten.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.