Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 14. – 13:14 |
Kuleba szerint az Egyesült Államok megerősítheti az ukrán hadsereget. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az újságíróknak arról nyilatkozott, hogy Joe Biden amerikai elnöktől tetteket, nem pedig szavakat vár, mert az Egyesült Államok megerősítheti az ukrán hadsereget.

"Bízom benne, hogy a magas szintű diplomácia meg tudja akadályozni az Ukrajna elleni orosz agresszió következő hullámát, ha ez a diplomácia nemcsak szavakon, hanem tetteken is alapul" - hangsúlyozta Kuleba, akit az Unian.net idéz.

Szerinte ezeknek a tetteknek a következményeit Oroszország megérti majd, és figyelembe veszi a külpolitikai vagy a katonai számításokban is. 

Hozzátette, ha a diplomácia csak szavakra korlátozódik, kudarcot vall.

Szavai szerint ezt Putyin is tudja, és ezért tesztelte a Nyugatot, és azt, hogy a Nyugat meddig mehet el Oroszország visszaszorításában.

A miniszter azt is kommentálta, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó amerikai katonákat telepíteni Ukrajnába.

"Bízom az ukrán hadseregben és az ukrán társadalomban. Tudjuk, hogyan kell megvívni ezt a háborút.

Katonáink már hét éve harcolnak, és a frontvonalban állnak, de az Egyesült Államok és más partnerek is megtehetik, hogy segítsék az ukrán katonák harcát ebben a háborúban. Nevezetesen: erősítsék képességeinket, küldjék el hozzánk a megfelelő védelmi fegyvereket és katonai technológiákat" – mondta Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Reznyikov azzal vádolja Németországot, hogy blokkolja a fegyverszállítást Ukrajnának. Szerinte Berlin úgy döntött, nem ad el fegyvereket Kijevnek, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok figyelmeztette az orosz csapatok esetleges inváziójára. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.