Karpat.in.ua
| 2021. 12. 14. – 14:14 | Ukrajna |
Furcsa hallani Oroszország részéről, hogy garanciákat kér a NATO keleti terjeszkedésének korlátozására, amikor Moszkva már annyi ígéretét megszegte – jelentette ki Volodimir Zelenszkij. Fotó: Internet

Hirdetés

Furcsa hallani Oroszország részéről, hogy garanciákat kér a NATO keleti terjeszkedésének korlátozására, amikor Moszkva már annyi ígéretét megszegte – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök egy keddi lapinterjúban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Zelenszkij a La Republica című olasz lapnak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy Ukrajna feladta a szovjet nukleáris arzenál rá eső részét, és cserébe többek között Oroszországtól is garanciákat kapott a határainak és biztonságának tiszteletben tartására.

Az oroszok „mindezt a kukába dobták” – tette hozzá.

Az elnök szerint ezért furcsa az orosz fél részéről bármilyen garanciakérést hallani, amikor már annyi ígéretét megszegte.

Zelenszkij arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy hajlandó-e lemondani Ukrajna a NATO-csatlakozásról cserébe azért, hogy Oroszország visszavonja csapatait a határaitól.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Borrell szerint gazdasági szankciókat vonhat maga után egy Ukrajna elleni esetleges orosz agresszió. Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei álláspontja szerint Oroszország bármilyen, Ukrajna elleni agressziója gazdasági szankciókat von maga után Moszkvával szemben - jelentette ki Josep Borrell.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.