Karpat.in.ua
| 2021. 12. 15. – 19:00 | Ukrajna |
Lehetséges a kompromisszum Oroszországgal, de nem Ukrajna érdekeinek, területének a rovására – jelentette ki Olekszij Danilov. Fotó: Internet

Hirdetés

Lehetséges a kompromisszum Oroszországgal, de nem Ukrajna érdekeinek, területének a rovására – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára keddi sajtótájékoztatóján, adta hírül a korrespondent.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az RNBO titkára elmondta, „mindenki tudja, hogy pontot kell tennünk ennek a kérdésnek a végére, amit Volodimir Zelenszkij elnök feladatul tűzött ki, de ez nem mehet az érdekeink rovására.

Nem engedhetjük át a területünket, nem engedhetjük át azokat a dolgokat, amelyek az alkotmányunkban rögzítve vannak (európai és euro-atlanti integráció).”

Danilov úgy vélte, Kijev képes olyan kompromisszumokat kötni, amelyeket Ukrajna állampolgárai el tudnak fogadni. „Nem dönthetünk megalkuvás nélkül valamiről, és nem tehetünk engedményeket azzal kapcsolatban, amit ma Oroszország javasol” – mutatott rá. Változott-e a helyzet Zelenszkij Joe Bidennel amerikai elnökkel folytatott megbeszélése után –tette fel a kérdést.

„Nem, nem változott! Ugyanabban a mederben és ugyanabban az állapotban maradt” – húzta alá.

Az RNBO titkár szerint a Kreml emeli a tétet, hogy szóba álljanak Oroszországgal. „A kommunikáció nem mehet a szuverenitásunk rovására. Kompromisszum lehetséges, de meg kell érteni, hogy minden kompromisszumnak van határa, amelyet nem léphetünk át” – összegezte Olekszij Danilov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint Ukrajna nem adja fel törekvését a NATO-ba cserébe az orosz csapatok visszavonásáért. Furcsa hallani Oroszország részéről, hogy garanciákat kér a NATO keleti terjeszkedésének korlátozására, amikor Moszkva már annyi ígéretét megszegte – jelentette ki Volodimir Zelenszkij. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.