MTI

| 2021. 12. 15. – 11:00 | Hollandia |
Újabb négy héttel meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt novemberben ismét elrendelt korlátozásokat Hollandiában. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb négy héttel meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt novemberben ismét elrendelt korlátozásokat Hollandiában – jelentette be a miniszterelnök kedd este.

Mark Rutte a döntést elengedhetetlennek nevezte, és a kórházakra nehezedő terhekkel és a vírus új, omikron nevű variánsával indokolta - írja az MTI.

Az így január 14-ig érvényben lévő korlátozások értelmében az éttermek, kulturális terek, sportlétesítmények és üzletek – az áruházak kivételével – csak délután ötig lehetnek nyitva,

és egy héttel előrehozzák az általános iskolákban szokásos karácsonyi szünetet is.

„Úgy tűnik, túl vagyunk a legújabb hullám csúcsán, de van okunk aggodalomra” – fogalmazott Rutte, rámutatva arra, hogy a regisztrált fertőzöttek száma továbbra is magas.

Az országban korábban több tüntetést tartottak a lezárások ellen, a megmozdulások néhány helyen erőszakba torkolltak. A korlátozásokat a kormány november közepén vezette be ismét, miután rekordszámú fertőzést igazoltak.

A baltimore-i Johns Hopkins kórház kedd reggeli adatai szerint

a 17 milliós Hollandiában a járvány kezdete óta 2 948 969 fertőzöttet és 20 670 halálos áldozatot jegyeztek fel.

Az elmúlt hét napban 100 ezer lakosra 655 igazolt fertőzött jutott.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Magyarországon is megjelent az omikron variáns. Magyarországon is megjelent a koronavírus omikron variánsa, két laboratóriumi mintában mutatták ki - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában hétfőn.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.