HáziPatika.com

| 2021. 12. 16. – 10:11 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A depresszióval megbirkózni nem egyszerű, de bizonyos természetes gyógymódok sokat segíthetnek. Ezek közé tartoznak az illóolajok, amelyek viszonylag könnyen és gyorsan eljutnak az agyig, és segítenek kiegyensúlyozni a hormonokat.

Muskotályzsálya

Ez az illóolaj segít kiegyensúlyozni a hormonrendszert - azokra a hormonokra hat, amelyek kapcsolatba hozhatóak a depresszióval. Csökkenti a stresszhormonok termelődését, ezáltal sokat segíthet a kedélybetegségek kezelésében, különösen azoknál a nőknél, akik éppen menopauza időszakában vannak - írja a Házipatika.com.

Citrom

A citrom friss, élénk illata nem csak arra jó, hogy az otthonunk levegőjét kellemesebbé tegye - kutatások szerint a depresszió kezelésében is kifejezetten hatékony lehet. Párologtassunk citromolajat, és akár a fürdővizünkbe is csepegtethetünk belőle egy keveset.

Levendula

Kutatások szerint a levendula akár ugyanolyan hatékony is lehet a depresszió kezelésében, mint a gyógyszerek. Ha négy héten át nyolcóránként levendulaillatot lélegzünk be, akkor ez jelentősen csökkentheti a szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét, éppen ezért kismamák számára különösen jól jöhet a levendulaolaj. A benne található illatanyag hatással van a szerotonintermelés szabályozására - a depressziós embereknél általában ennek a hormonnak a termelődése borul fel, és így alakul ki a betegség.

Fenyőtömjén

A fenyőtömjénben található összetevők segíthetnek szabályozni a hipotalamusz hormontermelését, ezáltal hatással vannak a hangulatra, és a stresszt is segítenek leküzdeni, és növelik az agy oxigénellátását.

Rozmaring

Hatásos antidepresszáns, amely részben akár a gyógyszeres kezelést is kiválthatja. Néhány héten át párologtassuk napi két alkalommal, és érezni fogjuk jótékony hatását.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.