Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 16. – 10:00 | Kárpátalja |
Egy 2022–2023-as program keretében akadálymentesítik a fogyatékkal élők számára nyilvános infrastruktúrákat. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

December 16-án lezajlott a végrehajtó bizottság utolsó soros ülése Beregszászban.

Elsőként jóváhagyták a Beregszászi kistérség 2022-es költségvetésére vonatkozó tervet, mely 412 millió 831 ezer hrivnyát tesz ki a bevételi részt tekintve - tudatta közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester.

Elfogadtak továbbá egy 2022–2023-as programot a kistérség akadálymentesítéséről a fogyatékkal élők nyilvános infrastruktúrához való problémamentes hozzáférési feltételeinek megteremtése érdekében (rámpák kialakítása és felújítása, csúszásgátlók felszerelése, stb.).

2022. január 3-tól a kistérség óvodáiban a gyermekétkeztetés díja napi 40 hrivnyára módosult.

A szülői hozzájárulás ebből az összegből 30 hrivnya. Az 5. számú óvoda növendékei és a kedvezményre jogosult gyerekek mentesülnek az étkeztetési díj befizetése alól. A középiskolák kedvezményre jogosult diákjainak a napi étkezési költség 30 hrivnya, azonban ingyenes étkeztetést biztosítunk számos más kedvezményes kategóriába tartozó gyerek számára.

Döntés született továbbá arról is, hogy a biztonságosabb és kényelmesebb közlekedés érdekében a Timoscsuk utca (a Munkácsi utcától az Ivan Franko utcáig) a tervek szerint hétköznapokon 6 és 14 óra között egyirányú lesz.

Babják Zoltán kiemelte, hogy az ülés végén az önkormányzatok napja alkalmából

a városi tanács díszoklevelével jutalmazták Varga Tamást, a végrehajtó bizottság tagját.

Ezenkívül átadták a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) oklevelét Volodimir Ficajnak, a Harmónia tánccsoport vezetőjének, valamint Reskó-Papp Angélának, a csomai kultúrház vezetőjének.

Az ODA köszönőlevelében részesült továbbá Anatolij Szakalos festő, faragó, az Ukrán Népművészeti Mesterek Országos Szövetségének tagja, valamint Turjanica Terézia, a Kodály Zoltán Művészeti Iskola fúvós szakosztályának vezetője.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.