Karpat.in.ua
| 2021. 12. 17. – 11:53 | Ukrajna |
A Külügyminisztérium idén megalkotta 30 év óta az első külpolitikai stratégiát, az ázsiai és afrikai stratégiát, a nyilvános diplomáciai stratégiát és a kommunikációs stratégiát. Fotó: Internet

Hirdetés

A Külügyminisztérium idén megalkotta 30 év óta az első külpolitikai stratégiát, az ázsiai és afrikai stratégiát, a nyilvános diplomáciai stratégiát és a kommunikációs stratégiát – nevezte meg az első győzelmet Dmitro Kuleba külügyminiszter pénteki online sajtájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője a második diadalként a Krími Platform létrehozását jelölte meg, harmadikként Volodimir Zelenszkij elnök egyesült államokbeli látogatását és a Joseph Biden amerikai elnök új adminisztrációja felé történt bizalomépítést emelte ki.

Kuleba szerint az ukrán külügy a negyedik idei győzelmet az új gazdasági lehetőségek ukrán vállalatok előtti megnyitásában és az ukrán export bővítésében láttatta.

Az ötödiket az ukrán hadsereg diplomáciai erőfeszítésekkel történt megerősítésében.

Mint a miniszter rámutatott, hogy a hatodik győzelem a Társult Trió elindítása és az Európai Unió általi elismerése, a hetedik a biztonsági fenyegetések tavaszi enyhítése és a partnerek mozgósítása az Oroszország megfékezésére irányuló csomag kidolgozására.

A tárcavezető a nyolcadik győzelemként a körülbelül ezer ember Afganisztánból és a Gázai övezetből történt evakuálását, kilencedikként az ukránok európai utazási lehetőségeinek megőrzését, tizedikként az egész évben erősített ukrán büszkeséget nevezte meg.

Mint ennek kapcsán Dmitro Kuleba hangsúlyozta,

„megtartottuk a gentlemanok és first ladyk csúcsát, először hoztuk el Ukrajnába Pilik Orlik alkotmányát,

magunkhoz ragadtuk a vezető pozíciót a dezinformáció elleni küzdelemben, biztosítottuk a szittyák aranyának visszaadásáról szóló döntést és a krími tatár Orneknek az UNESCO listájára való felvételét.”

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Scholz óvatos volt Zelenszkijjel, de egyértelmű, Németország Ukrajna oldalán áll. Rendkívül fontos volt Volodimir Zelenszkij elnök találkozója Olaf Scholz német kancellárral a keleti partnerségi csúcstalálkozón Brüsszelben. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.