Karpat.in.ua
| 2021. 12. 17. – 15:30 | Ukrajna |
Kuleba szerint Moszkva továbbra is élezi a biztonsági helyzetet az ukrán határok mentén. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba külügyminiszter szerint továbbra is fennáll az orosz invázió veszélye Ukrajna ellen, Moszkva továbbra is élezi a biztonsági helyzetet az ukrán határok mentén – közölte az rbc.ua hírportál a tárcavezető pénteki online sajtótájékoztatójára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője elmondta, hogy Ukrajna folyamatos kapcsolatban áll szövetségeseivel Oroszország megfékezése érdekében.

„Moszkva tovább feszíti és súlyosbítja a biztonsági helyzetet Ukrajna határai mentén, valamint az ideiglenesen megszállt Donbász és Krím területén”

– mutatott rá.

Kuleba emlékeztetett arra, hogy Oroszország idén már két, méretét tekintve precedens nélküli fenyegető eszkalációt idézett elő.

Az egyik a példátlanul nagy tavaszi orosz csapatösszevonás volt Ukrajna határához, a másik az ősz végi inváziós fenyegetés, amely most is folytatódik – emelte ki az ukrán diplomácia vezetője.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba megnevezte az ukrán diplomácia 2021-ben aratott tíz győzelmét. A Külügyminisztérium idén megalkotta 30 év óta az első külpolitikai stratégiát, az ázsiai és afrikai stratégiát, a nyilvános diplomáciai stratégiát és a kommunikációs stratégiát. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.